En viktig del av sminkesamlinga: Primere

En primer er et produkt en bruker under sminke, som en base. En god primer vil gjøre at sminken blir lettere å legge, at den sitter lenger og at du får et bra resultat. Det finnes primere for ansikt, øyne, øyevipper, lepper og sikkert andre ting også ;) Her skal jeg skrive om primere for de fire områdene. Å bruke primer er et must for meg og for utrolig mange andre, og en kan få mye mer ut av sminken om en bruker primer!


Primer til ansikt
Kommer i krem form og som pudder, og påføres etter fuktighetskrem, før sminke. Det skal forminske porer, glatte ut huden slik at sminken blir lettere å legge og gjøre at sminken sitter på lenger. Ansiktsprimer kommer i forskjellige konsistenser, og min favoritt er de som er silikon-aktige, siden de gjør at huden føles som silke og at påføring av foundation blir som en lek ;) Det gjør også at du lettere unngår skjolder i foundationen. Det finnes ansiktsprimere som har i oppgave å nøytralisere misfargninger i huden, som mørke ringer under øynene eller røde områder. Grønt nøytraliserer rødt, lilla nøytraliserer pigmentflekker og jevner ut hudtonen, mens en nøytral farge dekker mørke områder. Det er mange som bruker ansiktsprimer alene, uten sminke over, for å f.eks. matte ned huden, siden flere primere skal gjøre det. Min favoritt er Bodyography Veil Foundation Primer. Den kommer i forskjellige farger, jeg har den i fargen neutral.


Bodyography Veil Foundation Primer (neutral), Smashbox Photo Finish, MAC Prep + Prime Face protect SPF50
Primer til øyne
Primer til øyne er noe jeg ikke kunne levd uten. Det er i krem form, og påføres på øyelokket og opp til brynet, og under øyet om nødvendig. Uten primer på meg varer øyenskyggene i såvidt noen timer før de begynner og stripe seg og forsvinne. Ved bruk av primer så varer de hele dagen, øyenskyggen blir lettere å påføre og å blende, og fargene på øyenskyggene kommer bedre frem. Primere til øyne kommer i flere farger, og det er bra siden en hvit base for eksempel gjør at lyse farger popper mer :) Min favoritt er uten tvil Urban Decay Primer Potion, men pga av den dumme beholderen tror jeg at jeg går for Too Faced Shadow Insurance neste gang :)

Urban Decay Primer Potion, Mac Prep+Prime Eye (light), Too Faced Shadow Insurance.Primer til øyevipper
Primer til mascara ser ut som en vanlig mascara, utenom at den ofte er hvit eller gjennsiktig. Den påføres på vippene før mascara, og skal separere vippene og gjøre at de ser tykkere og lenger ut. Har du sett de mascaraene som har to sider, en hvit og en svart? (typ L'Oreal). Den hvite enden er en primer :) Noen sier at en skal la primeren tørke før en påfører mascara, mens andre sier at en skal gjøre det når primeren fremdeles er våt, og jeg vet ikke hva som er "riktig", men det er bare å prøve seg frem. Jeg får best resultat når jeg påfører mascara uten å la den tørke først. Det kan være lurt å gre gjennom vippene med en vippekost rett etter påføring av primer for å dele de litt, spesielt i tuppene. En god mascara-primer skal også styrke vippene over tid. Den jeg bruker er fra Clinique.

   
Clinique Lash Building Primer, Urban Decay Eyelash Primer Potion, MAC Prep+Prime Lash, Estee Lauder Lash Primer Plus.Primer til lepper

Dette skal tas på rene lepper før en påfører noe annet, og skal gjøre at leppestiften sitter lenger, at du unngår at den sklir ut utenfor leppene, at den ikke striper seg og at påføring av leppestift/lipliner/lipgloss til lettere. Jeg bruker MAC Prep+Prime Lip, den er en stick og i balm-konsistens. Den skal tørke før påføring, og gjør at leppene blir supermyke. Om du ikke har noen leppeprimer men bruker leppestift, fungerer det også å bruke en leppepomade, f.eks EOS Lipbalm.MAC Prep+Prime Lip, Urban Decay Lip Primer Potion.Alle bilder er fra google.Stikkord:

4 kommentarer

Sv; Tusen takk!:D <3

Renate - MakeupbyRenate

29.aug.2010 kl.10:29

Primer Potion har kommet i ny tube nå! http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P272000&categoryId=C10461 :D

Pia Fjellmann Hansen

29.aug.2010 kl.12:09

Interessant :)

AnotherMakeupBlog

29.aug.2010 kl.14:50

Renate: Takk for tipset :D Endelig!

Skriv en ny kommentar

AnotherMakeupBlog

AnotherMakeupBlog

19, Stavanger

Er 19 år, og interesserer meg for sminke og alt som har med det å gjøre :)

Kategorier

Arkiv

hits